Behandlinger

Zoneterapi

Zoneterapi er en naturlig behandlingsform, der ved tryk under fødderne og på punkter på underbenene løsner affaldsstoffer fra kroppens væv, muskler og organer.

Igennem livet udsættes vi for påvirkninger fra alt fra den føde vi indtager, luften vi indånder, de mennesker vi møder og meget andet. Det kan skabe ubalancer og blokeringer i vores krop, hvis vi bliver belastet med for usund mad og drikke, tungmetaller og andre ting fra luften eller stress og jag fra vores omgivelser på arbejdet og hjemme. Det er disse ubalancer og blokeringer, der giver os lidelser, sygdomssymptomer og skavanker.

 

Zoneterapi har vist positiv effekt ved:

- hovedpine, migræne

- stress, søvnløshed, uro i kroppen

- fordøjelsesbesvær - forstoppelse, diarre, oppustethed

- smerter i bevægeapparatet som muskler, led

- diskusprolaps (eventuelt i kombination med kiropraktik)

- luftvejslidelser

- hudlidelse/udslæt

- ødemer og hævelser

- hyppige forkølelser og influenza, svækket immunforsvar

- menstruationssmerter, barnløshed, graviditet

- og så er zoneterapi absolut også dejligt som velvære

 

Behandlingerne med zoneterapi tager udgangspunkt i dig, og de problemstillinger og lidelser du har. Jeg tilrettelægger behandlingerne lige netop til dig, så du får det optimale ud af hver behandling. Det er en fordel at indgå i et behandlingsforløb med behandlinger en gang om ugen i fire-fem uger, for at fastholde den proces zoneterapien har startet i kroppen, for selv om mange føler en bedring allerede efter første behandling, giver flere behandlinger med en uges interval en længerevarig virkning. Det giver os også mulighed for at justere og tilrette behandlingerne, når der sker ændringer i symptomer og lignende.

Det er vigtigt at vide, at zoneterapi ikke helbreder, hvad du måtte fejle, men det  hjælper kroppen til at hjælpe sig selv ved som tidligere nævnt at løsne affaldsstoffer i kroppens væv, muskler og organer og sørge for at energiflowet flyder uhindret.

Affaldsstofferne skal renses ud, og det sker ved en naturlig udrensning gennem urin, sved og afføring. Det er derfor meget vigtigt at drikke rigeligt med vand efter behandlingerne.

 

Efter behandlingerne kan man opleve forskellige reaktioner, såsom træthed, mere energi, bedre nattesøvn, mere afslappet, tørst, øget vandladning og afføring og eventuelt  humørsvingninger Tidligere skavanker og ubalancer kan kortvarigt dukke op igen, men vil forsvinde igen efter yderligere behandlinger, hvilket er kroppens måde at 'gå tilbage i tid og rense ud'.

 

Sammen med zoneterapi vil en sund livsførelse med sund og narturlig mad, god motion for krop og sind medvirke til at hjælpe vores krop til at blive skavanker og ubalancer kvit.

Derfor kan zoneterapi hjælpe og lindre ved rigtig mange symptomer, skavanker og ubalancer.


Vedligeholdelse med zoneterapi anbefales en gang om måneden.


Zone-/babyterapi specielt til babyer og børn

Babyer og børn har også gavn af zoneterapi, hvis starten på livet driller med:

- kolik, mavekramper med gråd og uro

- blokeret afføringsmønster eller diarré

- meget gylpen

- slimhindeproblemer, løbende eller stoppet næse

- luftvejslidelser

- ørerne der smerter og væske

- sengevædning (større børn)


Zoneterapi er for alle - ung som gammel. Det er aldrig for sent og aldrig for tidligt

Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er en dybdegående massageform til behandling af kroppens muskler og led

Ved belastninger i bevægeapparatet som ved fx sport, motion, ensidig arbejde, stress, længere tids sygdom, pludselige slag eller fald påvirkes vores muskler. Det mærkes i muskulaturen som spændinger og myoser. Muskelfibrene i muskler trækker sig sammen og bliver korte og musklerne bliver spændte.

 

Fysiurgisk massage har positiv effekt ved:

- hovedpine, migræne

- stress, uro i kroppen

- smerter i bevægeapparatet: 

- skulder, nakke, ryg, lænd

- arm: tennis- og golfalbue og museskader

- knæproblemer: løber-, springer- Schalatter- og koblingsknæ

- ben: hamstrings, forside og inderside lår og underben

- ankler og fod, svangsenebetændelse (forstadie til hælspore) irriteret achillesene

- diskusprolaps (eventuelt i kombination med kiropraktik)

- og så er fysiurgisk massage absolut også dejligt som velvære ved fx en hel kropsmassage

 

Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand efter behandlingerne, for at få affaldsstoffer ud af kroppen og få den fulde effekt af behandlingen.

 

Efter behandlingerne kan man opleve forskellige reaktioner, såsom træthed, mere energi, bedre nattesøvn, hovedpine, klarhed i hovedet.

 

Fysiurgisk massage er for alle.


Fascie-/bindevævsbehandling

Behandling af bindevævet (fascierne) sker ved blide stræk, tryk og vrid.

Fascierne forbinder alle kroppens dele. Det ligger som lag mellem muskler, sener, organer ja helt ned til celleniveau er der bindevæv . Lymfe, blodkar nerveimpulser flyder i fascievævet og sikre regulering af kropstemperatur og udskillelse af affadsstoffer og stofskifteprodukter.

Fascierne kan med tiden klistre sammen, og spændstigheden forsvinder, man bliver stiv og kan føle sig låst. Med behandling af fascierne bortskaffes væske i vævet og det bliver mere spændstig.


Behandling af fascier har vist positiv effekt ved:

- smerter i bevægeapparatet

- fastlåshed i kroppen

- hovedpine

- piskesmæld

Neuromuskulær terapi

 

Behandlingen starter med en opvarmning af kroppen og igangsætning af kredsløbet ved en fast og hurtig behandling med zoneterapi (10-15 minutter). Herefter behandles kroppens muskelgrupper med akupressur og 'smut' af musklerne. Det får endofiner og enkafaliner til at strømme til musklen med en afslapning og smertelindring til følge.

 

Anvendes specielt ved (akutte) sportsskader, men også andre skader og smerter i bevægeapparatet kan med fordel behandles. 

 

Behandlingen udføres som en hel-behandling, uanset hvor på kroppen skaden er. Dette er af hensyn til kroppens evne til at kompensere, da en skade et sted på kroppen kan påvirke og få følgevirkninger andre steder på kroppen.

 

Det anbefales at vente med træning og anden belastning af kroppens muskler i 24 timer efter behandlingen, da musklerne er afslappet og ikke registrer en eventuel overbelastning med deraf forværring af skaden.

 

Oftes er få behandlinger med få dages mellemrum nok før man ser mærkbare resultater.

 

Tekniekken er udviklet af Ove Bonnesen

 

Ødembehandling/lymfedrænage

Ødembehandling/lymfedrænage gives til personer med ophobet væske i kroppen fx efter operation eller i graviditetens sidste måneder.

Med blide bølgende bevægeser aktiveres lymfens rytme i kroppen og lymfevæsken hjælpes mod optagesteder så væsken i væv kommer tilbage i kroppens kredsløb. 

Er der udviklet lymfeødem, er behandlingen mest som symptombehandling og bedst i kombination med zoneterapi.


 

Tag ansvar for dit liv og helbred - det er aldrig for tidligt og aldrig for sent.For din sundhed


 

Velkommen til Nødebo Zoneterapi 

v/Anette Plum